Skip to main content

Scăderea cererii atât pentru combustibili, cât și pentru gaze va crea un mediu dificil fără precedent și pentru activitățile din sectorul de explorare și producție petrolieră. Sondele vor trebui să fie închise cu un posibil impact ulterior asupra repornirii lor. Atât în cazurile de sonde de țiței, cât și de gaze, recuperarea nivelului de producție este un proces costisitor și îndelungat, cu încercări potențial nereușite și o durată totală care poate depăși 4-6 luni.

Contextul economic dificil împiedică continuarea campaniilor de foraj așa cum au fost planificate inițial, precum și a altor proiecte importante, limitând sau amânând astfel cantitățile suplimentare de petrol și gaze care urmează să fie produse în viitor.

În ceea ce privește comerțul internațional de combustibil și gaze, există așteptări ca acest context, cel puțin până în 2022, să fie extrem de provocator, dominat de companii importante susținute de state cu putere economică substanțială, astfel accesul în piețe al producătorilor români va fi extrem de limitat.

Industria recunoaște responsabilitatea comună în gestionarea crizei sanitare și este gata să contribuie într-un mod constructiv, iar cooperarea dintre toți actorii societății este cheia asigurării durabilității și echității măsurilor luate.

 

Leave a Reply